3. ANKARA ALIŞVERİŞ FESTİVALİ 29 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK

Soma felaketi nedeniyle ertelenen Ankara Alışveriş Festivali 29 Ağustos'ta start alacak. Ekonomiye can katacak indirimli alışveriş keyfi, muhteşem konserler, rekor denemeleri, hediye çekilişleriyle Başkentlilerin yüzlerini güldürecek. Festival 14 Eylül Pa

26.07.2014 12:28:52 0
3. ANKARA ALIŞVERİŞ FESTİVALİ 29 AĞUSTOS

 Soma felaketi nedeniyle ertelenen Ankara Alışveriş Festivali 29 Ağustos’ta start alacak. Ekonomiye can katacak indirimli alışveriş keyfi, muhteşem konserler, rekor denemeleri, hediye çekilişleriyle Başkentlilerin yüzlerini güldürecek. Festival 14 Eylül Pazar günü akşamına kadar devam edecek.

ATO’dan yapılan yazılı açıklamada 2. Ankara Alışveriş Festivali hakkında bilgi verildi. Buna göre, “Şimdi Ankara’da olmanın tam zamanı” sloganıyla 29 Ağustos’ta başlayacak festival defileler, gösteriler, konserlerle Ankara’yı kültür, sanat ve alışverişin başkenti haline getirecek. 14 Eylül tarihinde sona erecek festival boyunca, Ankara’daki tüm alışveriş merkezleri ile cadde ve sokaklarda çok sayıda etkinlik yapılacak.

-MAĞAZALARDA İNDİRİMLİ SATIŞLAR-

        Festival süresince alışveriş merkezleri, cadde üstü ve sokaklarda bulunan mağazalar ürünlerini indirimli olarak satışa sunacak. Festival süresince satış cirolarında yüzde 20 ila 35 arasında artış bekleniyor.

        Festivalde, mağazalar  sadece indirim yapmakla yetinmeyecek, ünlü mankenlerin yer alacağı defileler de festivalde göz dolduracak.

Ankara Alışveriş Festivali sırasında Başkent sadece indirimlere değil, renkli pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Havai fişek gösterileriyle başlayacak festivalde ünlü sanatçılar konserler verecek.  Festivalde Kafkas Halk Dansları gösterileri de yapılacak.

 -ANKARA KALESİ’NDE ŞENLİK-

Ankara’nın tarihi mekânı Ankara Kalesi festival sırasında kültür ve sanatın merkezi haline gelecek. Ankara fotoğrafları sergisinin yapılacağı Ankara Kalesi’nde seğmen gösterileri, mehter takımı konserleri ve bakır dövme gösterileri gerçekleştirilecek.

-AŞIKLAR ŞÖLENİ-

Festival etkinlikleri kapsamında Türk kültürünün önemli bir parçası olan aşıklık kültürü de yaşatılacak. Aşıklar şöleni adı altında gerçekleştirilecek gösterilerde aşıklar karşılıklı saz çalarak mani söyleyecekler.

-GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI-

Festival boyunca Başkent, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve geleneksel el sanatlarını icra eden sanatçılara ev sahipliği yapacak. İki hafta boyunca devam edecek sergide kutnu kumaş yapımından ve marküteri yapımına, ipek dokumadan taş baskıya, topaç yapımından cam üflemeye kadar 26 ayrı el sanatı tanıtılacak. El sanatlarını icra eden ustaların küçük atölyelerde sanatlarını görücüye çıkaracağı sergide, el sanatları gösterileri de yapılacak.

-FESTİVALİN MEÇHUL MÜŞTERİSİ-

Üçüncü Ankara Alışveriş Festivali’nde mağaza çalışanlarının motivasyonu da unutulmadı. Çalışanların tanımadığı meçhul müşteriler festival süresince mağazaları gezecek. “Alışveriş Festivaline hoş geldiniz” cümlesini kullanan her satış danışmanına bir çekiliş kuponu verilecek. Festival boyunca dağıtılan çekiliş kuponlarıyla organizasyon bitiminde noter huzurunda çekiliş yapılacak ve kazanan satış danışmanlarına toplam 10 bin lira tutarında ödül verilecek. Meçhul müşteriler festival boyunca en az bin mağazaya ziyaret gerçekleştirecek. 

-KADINLARA ASF STİLİ-

Ünlü Stil Danışmanı Aysun Kaba ve ekibi festival boyunca otobüs ile tüm Ankara’yı  dolaşarak başkentli kadınlarla söyleşiler yapacak ve stil danışmanlığı hizmeti verecek. Festival’de ayrıca mağazalar arasında vitrin yarışması da düzenlenecek.

-YARIŞ VE GÖSTERİ TUTKUNLARI DA FESTİVALDE-

 

Festival yarış ve gösteri tutkunlarına da çeşitli aktiviteler sunacak. Ankara’nın değişik bölgelerinde gerçekleşecek otomobil yarışlarında dereceye girenlere ödüller verilecek.

 

-ASF 2014 ESNAF YARIŞMASI

Ankara Alışveriş Festivali’nde esnaf yarışması düzenlenecek. Festival boyunca ASF afişlerini vitrinlerine asarak fotoğraflarını yarışma için oluşturulmuş web sitesine yükleyecek olan esnaf yarışmaya katılmış olacak. Yarışma bitiminde gerçekleştirilecek çekilişle kazanan esnaflara ödülleri verilecek.

RİTİM ATÖLYESİ

Ritim enstrümanları çalan müzisyenler Ankara’nın park ve meydanlarında atölye çalışması yapacak ve konserler verecek. Bu etkinlik kapsamında ritim enstrümanlarına ilgi duyan vatandaşlara da atölye çalışması yaptırılacak.

-GEZİCİ FOTOĞRAF SERGİSİ-

Ankara Alışveriş Festivali kapsamında Anadolu’nun kaybolan meslekleri ve Ahilik konulu bir resim sergisi açılacak. Fotoğraf sanatçılarının eserlerinden oluşan gezici sergi, Ankara’nın çeşitli bölgelerinde sanatseverlerle buluşacak.

-REKORLARIN FESTİVALİ-

Festival boyunca Guinness rekorlar kitabına girmek için başvuruda bulunulacak üç ayrı rekor denemesi gerçekleştirilecek.

Çiçek ekme rekor denemesinde aynı anda 650 kişi yan yana 3’er adet çiçek dikecek. Organizasyon kapsamında 1500 metre uzunluğunda yapılacak pasta ile de en uzun pasta rekoru kırılmaya çalışılacak.

Festivalin üçüncü rekor denemesi ise en uzun süreli defileyle gerçekleşecek.

 MEDİA CUP FUTBOL TURNUVASI

Ankara Alışveriş Festivali’nin üçüncüsü, geçmiş iki yıldaki gibi futbol turnuvasına da ev sahipliği yapacak. Medya kuruluşlarının katılacağı turnuva sonunda dereceye giren takımlara para ödülü verilecek.

-ATO BAŞKANI BEZCİ-

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, dünya üzerinde marka olmuş şehirler arasında turizm pastasından pay kapma yarışı yaşandığını anlatarak, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek festivalin, Ankara’yı marka şehir yapma yolunda atılan önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Geçen iki festivalde elde edilen sonuçlarla göre festival süresince kente gelen turist sayısının arttığını ve şehre hareket geldiğini kaydeden Bezci,  “Ankara turizm ve tanıtımda talihini festivalle değiştirecek” dedi.

 

 

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00